Mad ud af huset

Der er specielle dage i livet som skal nydes i fulde drag. De kommer aldrig igen. Da samler vi familie, venner, den eneste ene. De dage skal du ikke drukne i arbejde.

Alt skal være perfekt. Det hele starter med maden. Den laver jeg, så det smager og ser ud som en million. Det er din dag og du har fortjent det.

2012-08-13 16.43.03  2012-06-09 10.56.50  2012-08-13 16.45.41

Mad filosofien
Min ide om det perfekte måltid er inspireret af den sydeuropæiske spisestil. Den måtte jeg for alvor opleve på den anden side af jorden da jeg boede i Montreal som ligger i den franske provins Quebec i Canada.
Ideen er at man har nogle gode grøntsagssalater og frisk bagt brød på bordet. Til dette får man nogle små spændende retter som kan være af fisk og skaldyr, alt imens der står noget og simre i en gryde på komfuret eller bages i ovnen. Rundt om bordet falder en rolig stemning og folk begynder at snakke om duften af næste ret som værten vil serverer til de gode salater og det himmelske brød. Der bliver spurgt om sidemanden har prøvet dippen til brødet eller den gode fisk. Det sidste kommer på bordet, når alle har spist det de gerne vil af de første ting. Middagen sluttes af med en himmelsk dessert som et smukt punktum.

Maden anrettes på store lækre fade eller pakkes ned, så det er overskueligt for dig at sætte det op på dine egne fade.

Du må endelig altid ringe og spørge om jeg kan lave lige netop dit arrangement. Jeg har et udgangspunkt, at selskabet skal være på mindst 15 gæster, men hvis der er ekstra plads i kalenderen, så tager jeg også mindre ind.

Jeg har prøvet at gøre det enkelt at afholde et arrangement. Den største udfordring ved catering opstår når man ikke får maden direkte serveret fra køkkenet. Maden skal stadig være lækker, frisk og måske vigtigst af alt skal den se spændende ud. Derfor vil jeg gerne anrette maden på fade, så du bare skal sætte det på bordet. Det første spørgsmål man skal stille sig selv er derfor om man vil have et stykke varmt kød (kalv, gris eller fugl) til hovedret, eller om man er mere tapas typen, hvor man ikke skal tage hensyn til varmholdelse af kødet når du skal spise.
Jeg kalder det tapas, når det er anrettet, men det er ikke kun ost og pølser. Det kan være alt fra fisk til trylleri med grøntsager.

Tapas A, 250,-
Hjemmebagt brød med brøddip
2 salater
5 tapas
1 dessert

Tapas B, 300-350,-
Hjemmebagt brød med brøddip
2 salater
7 tapas
1-2 dessert

Traditionel menu A, 250-275,-
Hjemmebagt brød med brøddip
2 salater
2 tapas til forret
Udskæring af kalv/gris/fugl
1 dessert

Traditionel menu B, 300-350,-
Hjemmebagt brød med brøddip
2 salater
3 tapas til forret
Udskæring af kalv/gris/fugl
1 hovedretstilbehør (fx rodfrugter)
1-2 dessert

Let forretningsfrokost 200,-
Hjemmebagt brød med brøddip
2 salater
3 tapas

Tallerken anrettet menu 500,-
Hjemmebagt brød med brøddip
5 retter anrettet af mig
Min 15 personer

Eksempler på ekstra muligheder
Rodfrugter
Kartofler
Kalvefilet
Udbringning

2012-09-24 17.55.00  2012-02-22 15.14.39  2012-09-24 17.54.52

Hvad er et godt måltid?
Mørbrad er meget populært, fordi det lyder smart, men hvad har du lyst til?

Hvad siger du til lækker saftig kalkun eller gris? Fisk kan også være en hovedret. Mørbraden er den mindst brugte muskel på køer og grise, og derfor er det den mest møre del af dyrerne. Smagen derimod udvikles igennem dyrets brug af musklerne, derfor finder man de senede muskler mere smagsfulde. Du kan evt. prøve nye ting af som tilbehør til din hovedret.

Til kød skal du også have grøntsager. Jeg bryder mig ikke selv om 80′er salatbaren, specielt dem med dåsemajs, men jeg elsker at lave blandede salater, som rammer hele smagsspekteret på tungen.

Om vinteren er en chokolade dessert ofte sagen, hvor det om sommeren kan være mere lokkende med en let dessert. Når der er chokolade på menuen er en frisk sorbet virkelig lækkert. Hvis du selv skal stå med anretningen kan det være nemt for dig at få en parfait.

En lækker dessert kunne være panna cotta, chessecake, citrus & lakrids fromage, tiramisu, pandekager eller hvad med en sønderjysk brötort